Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvad er et domænenavn?

En addresseringsmåde der anvendes til at identificere og finde computere der er forbundet med Internet. Domænenavne er et system der gør det nemt at finde og huske Internetadresser, der kan oversættes af Domain Name System (DNS) til de numeriske adresser (Internet Protocol (IP) numre) der anvendes af Internet. Et domænenavn er hierarkisk og indeholder oftest information om ejeren af domænenavnet. Domænenavne på samme niveau i hierarkiet skal være unikke. For eksempel kan der kun registreres ét .com Top-Level domæne.

Hvad er et Top-Level Domæne?

Indenfor Domain Name System (DNS), er Top-Level Domain (TLD) hierarkiets højeste niveau. I et domænenavn er det den del af domænenavnet der står længst til højre - f.eks. .dk i struernethosting.dk.

Hvad er en Registrant?

Den person eller organisation der har registreret et domænenavn hos SN Hosting ApS. Registranten har retten til at anvende domænenavnet indenfor en periode - forudsat registreringsafgiften er betalt.

Kan jeg registrere et domænenavn uden at købe et webhotel?

Ja, du kan som registrant sagtens bestille domænenavnet alene, uden at få oprettet et webhotel, da det ikke er pålagt at have domænenavnet aktiveret.

Hvem ejer domænenavnet?

Du ejer som registrant domænenavnet og det er dit domænenavn, så længe den årlige afgift betales.

Skal jeg udover SN Hostings registreringsgebyr betale en årlig afgift?

Når du registrerer et domænenavn er årsafgiften for det første år indeholdt i SN Hostings registreringsgebyr. I de efterfølgende år skal der betales en årlig afgift - i Danmark er årsafgiften for .dk domænenavne pt. kr. 50,- excl. moms. Det samme er gældende for internationale domænenavne - her kan årsafgiften dog være svingende alt efter hvilken type domænenavn der er tale om.

Kan jeg registrere andre domænenavne end de nævnte Top-Level Domæner?

Jo, det kan du, men mange Top-Level Domæner som f.eks. .se, kræver bestemte ting opfyldt først. Hvis du har et ønske om et andet Top-Level Domæne hjælper vi gerne. Skriv dit ønske i vores supportformular og vi sender hurtigt et svar.

Kan jeg med fordel registrere mere end ét domænenavn til f.eks. mit firma?

Ja, uden problemer - der kan være mange fordele ved at have flere domænenavne. Hvis man f.eks. ejer domænenavnet bageriethobro.dk vil det være en god ide også at registrere domænenavnet bageriet-hobro.dk, da det må forventes, at en del brugere vil skrive domænenavnet med bindestreg og andre uden bindestreg. Du kan få det ene domænenavn til at pege på det andet, således at du kun behøver ét webhotel - Se venligst mere under Pege-domæner.

Kan jeg hos SN Hosting forny et domænenavn købt hos fx Speednames?

Hvis du har købt domænenavnet direkte hos Speednames, skal du betale den fremsendte opkrævning på årsafgiften for domænet, som Speednames fremsender. Hvis domænenavnet er købt via SN Hosting ApS eller er blevet placeret på SN Hostings konto, betaler SN Hosting ApS og fremsender dig en faktura på årsafgiften for domænet.

Kan jeg flytte mit domænenavn fra en hostingvirksomhed til en anden?

Ja, men vær opmærksom på, at nogle hostingvirksomheder opkræver et gebyr for flytningen - hos SN Hosting koster det intet at flytte .dk-domæner. For .com, .org, .net, .biz og .info domæner opkræver vi kun de reelle udgifter til dækning flytningen. Vær opmærksom på, at det tager op til 24 timer før alle navneservere er opdaterede.


Indlæser ..